Venlighed som strategi

Ledelse er ikke, hvad det har været… heldigvis!

Moderne lederskab handler ikke om titler, beføjelser og rå magt. Moderne og dygtig ledelse handler om indsigt. Indsigt i andre mennesker. Og indsigt i sig selv.

Dygtige og moderne ledere forstår at mobilisere, engagere og motivere mennesker til at yde det bedste, de kan. Moderne ledere har også modet til at turde tvivle og søge efter svar. Tvivl, der bliver til spørgsmål, der bliver til svar, giver nemlig lederen en ro og troværdighed, som er bundsolid og gør omgivelserne trygge. Tvivl gør også en leder i stand til at lytte ordentligt efter de fagpersoner og eksperter, som typisk ved bedre.

De færreste mennesker er fødte ledere. For langt de fleste af os er lederskab en kapacitet, som vi må lære. I disse år er ledelse tilmed til diskussion, fordi årtiers skandaler i det offentlige og private erhvervsliv har lært os, at den mere traditionelle og egenrådige type ikke var svaret… måske snarere problemet.

Coaching af ledere

Med mig ved din side er du i gode hænder, hvis din ambition er at blive en leder, som skaber en arbejdsplads, mennesker synes, det er rart at være del af.

Du vil blandt andet lære betydningen af at skabe stærke relationer, være empatisk, optræde venligt også i de svære situationer, se værdien af medmenneskelig kontakt og dialog ført i det rette tempo.

Når din ledelsesstil begynder at rime på anerkendelse, vil du snart opdage, at du og dine medarbejdere sammen kan opnå de vildeste resultater. Dine ansatte vil gå gennem ild og vand for dig, hvis du anerkender deres kompetencer og respekterer dem som mennesker.

Almindelige snubletråde for ledere kan være manglende viden om økonomien, strategien, konkurrenterne, egne medarbejdere osv. Men den stærkeste snubletråd findes i dig selv og viser sig som ubehag, ikke accepteret tvivl, et selvværd og en selvtillid der kommer under pres. Der begynder at opstå uoverensstemmelser mellem dine værdier, tænkning og følelser. Stress, irritation og ubehag sniger sig ind under huden på dig og påvirker dine beslutninger. Og problemerne rejser med dig hjem efter fyraften. Arbejdsglæden og livsglæden er udfordret. Dit lederskab vakler.

Jeg lægger sjældent min telefon til side og følger dig tæt med gode råd og sparring, hvis du som leder pludselig, står i en krisesituation. Jeg tilrettelægger individuelle forløb, der udvikler dig som leder. Hvis du er kommet på gyngende grund, hjælper jeg dig med at finde balancen, livsglæden og det dygtige lederskab igen.

Jeg tager også hånd om teambonding af grupper af mellemledere og gennemfører kurser og efteruddannelse som udendørs events. Se mere på hjemmesiden for Sagens Natur.

Tel: +45 2122 0230
ebg@blochgregersen.dk