Til døden os skiller... eller parforholdet gør!

De fleste af os møder på et tidspunkt i livet forelskelsen. Den berusende følelse af at være fuldstændigt forgabt i et andet menneske.

Hvis vi er heldige, er forelskelsen gengældt. Måske bliver I kærester, måske flytter I sammen? Det hænder, at forelskelsen bliver til kærlighed, der bliver til børn og fælles drømme om et langt og godt liv sammen. Og nogle gange sker der det forunderlige, at lykken og samhørigheden varer ved.

Det kan også gå anderledes.

Genfind hinanden med parterapi

Mange par oplever, at de med tiden begynder at glide fra hinanden. Det begynder typisk ved, at vi har sværere og sværere ved at forstå hinanden. Kærligheden og det fælles sprog eroderer

Sker det, kan det være en hjælp at gå i parterapi og opdage hinanden på ny. Genfinde sproget og fortroligheden, de følelser og forståelser, som var engang. Kort sagt finde tilbage til den kærlighed, der var, da I mødte hinanden.

Om ikke andet er det altid godt at tale sammen om det svære og det usagte. Om det ukendte eller glemte og bruge de nye opdagelser til at finde det rare liv igen… sammen eller hver for sig.

Der bliver stillet store krav til parforholdet i dag. Vi kræver meget – både af os selv og hinanden. Hvis vi ikke passer på og tager vare på kærligheden og parforholdet, risikerer vi at glemme de først følte følelser. De følelser, vi i emotionsfokuseret parterapi kalder de primære følelser. I stedet kommer vi hver især og sammen til at koncentrere os om de sekundære følelser, altså de følelser vi erstatter de først følte med.

Sekundære følelser er typisk irritation, skam, skyld, vrede og ubehag. De følelser har det med at brede sig som ukrudt og fortrænge glæden, samhørigheden og kærligheden.

Vi må gerne være vrede eller irriterede, hvis vrede eller irritation er berettiget. Men hvis følelserne dækker over en vigtigere følelse, som vi ikke sætter ord på og giver udtryk for, kan det gå galt.

Parterapi hos mig

Jeg kan hjælpe jer med at finde hinanden igen. Eller jeg kan hjælpe jer med at finde det gamle sprog igen, sproget der udspringer af de følelser, der var engang. Og så er det op til jer at afgøre, om de oprindelige følelser stadigvæk gælder og om der er mulighed for at finde hinanden igen.

I skal regne med et forløb af en vis varighed. Parterapi er normalt ikke en proces, som kan bære frugt med få besøg. Betragt parterapi som en rejse med nye opdagelser og berigelser, som det tager en rum tid at fortælle hinanden og konsumere.

Jeg glæder mig til at møde jer… og hjælpe jer på vej.

Tel: +45 2122 0230
ebg@blochgregersen.dk